лице

освежи го лицето

Времето остава траги на нашето лице кои можеби не секогаш одговараат на нашиот став кон животот. Со зголемувањето на возраста, еластичноста на кожата се намалува, а мускулатурата под кожата слабее. Кожата и масното ткиво ја следат гравитацијата и тонат надолу. Сепак, се повеќе жени и мажи сакаат да изгледаат како да се чувствуваат: млади, фит и убави. Не сакаме да правиме нова личност од вас, туку да ги оптимизираме малите нешта што ви се досадни и на тој начин да го пренесете вашиот став кон животот на надворешниот свет преку убава харизма. Дајте му на вашето лице нова виталност и свежина! Различни методи за третман на брчки и инјекции овозможуваат нежно лекување и спречување на брчките на лицето. Во HeumarktClinic веќе долги години многу успешно се нудат третмани со бот-токс, хијалуронска киселина, третман со автологни масти, инјекции Radiesse и некои други третмани за брчки.

подигање на конец 

Подигнување на конец - подигање на конец – е форма на подмладување на лицето која е се почеста во естетската хирургија. За разлика од фејслифтингот, овој лифт не бара никакви засеци и може само да ги измазнува брчките на лицето, вратот и деколтето со помош на нишки кои се вметнуваат во кожата и помагаат да се зајакне претерано растегната кожа.

Дотерување

Благодарение на нежните хируршки методи, лифтинг на лицето (лифт на лице) можно да се спротивстави на прекумерното олабавување на кожата. При големо дотерување, слепоочниците, образите и вратот се третираат во една операција. Со пониско дотерување (мини-лифт), особено страничните области на лицето се затегнати.

Корекција на очните капаци без лузни на кожата

Регионот на очите особено открива многу за возраста и искуствата на една личност. Испуштените очни капаци, врананските стапала или вреќичките под очите се најчестите знаци на стареење на кожата. Фала еден корекција на очните капаци - Подигнување на горните и/или долните очни капаци - може да се постигнат извонредни резултати во вашата харизма. Лузните се скриени во бојата на кожата на горните и долните очни капаци, речиси невидливи. Ќе биде без расекотина или лузна Плазма лифт на очните капаци понудени во HeumarktClinic.

Ринопластика без операција

Носот е истакната карактеристика на лицето на една личност и некои луѓе се чувствуваат непријатно да се гледаат во огледало поради обликот и/или големината на нивниот нос. Во HeumarktClinic, се потпираме на нежни назални врвови и корекција на носната грпка со радиес/хијалурон/автологна маст.

моделирање на усни

Усните го губат волуменот со текот на времето. Усните најмногу го обликуваат лицето: дури и малите промени на усните – проширување на црвенилото на усните, зголемување на усните – силно, но позитивно го менуваат лицето. Многу тесните усни можат да влијаат и на благосостојбата на некои луѓе поради нивната конституција. Корекција на усните може да се изврши и хируршки и нехируршки со хијалуронска киселина или, најдобро од сè, со автологна маст.

корекција на увото

Истакнатите уши на лицето често ги доживуваат засегнатите како видлива дамка. Со полагање на ушите и/или корекција на ушната школка, веќе може да се постигнат јасни промени во изгледот.

Индивидуален совет

Секако, со задоволство ќе ве советуваме и детално ќе одговориме на вашите прашања за индивидуалните и другите методи на лекување. Јавете ни се на: 0221 257 2976 или искористете го нашиот Резервација на термини преку Интернет за вашите прашања.

Преведете »